Diagnostika

VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

eric
Nováček
Odpovědi: 0

Diagnostika

Příspěvek od eric »

Ahoj,

chtěl bych si koupit z této stránky http://www.autocon.xf.cz Propojovací balíček typ A + B. Má s ním někdo zkušenosti? Vyplatí se ho koupit, nebo sledovat něco lepšího?
Smajda
Přispěvovatel

Příspěvek od Smajda »

Octavia I 1.9tdi 66kw ALH
|diagnostika koncern vozů do rv. 2004| základní elektromontáže centrálů apod.|
Package
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Package »

zasadne NEBRAT!!!! je to pre oblbnutie na ludi co tomu nerozumeju a kupia vec v hodnote tak 800CZ za cca 5 az 6 krat drahsie....kto che poriadnu diagnostiku tak musi rozmyslat ci chce multiznacku ci na konkretny typ..a potom vybrat podla toho prislusnu diagnostiku..veci typu ELM32X su hracicky ktore nic nespravia a este aj davaju nepresne udaje ktore ta potom mozu zviest na zlu cestu opravy auta..
ak chces VW tak jedine VAG HEX-CAN ..
ak Opel tak OP-COM s CAN
ak nieco ine tak potom origo diag ako je LEXIA na PSA ci CLIP na REndlika
alebo TMS na Ford atd....
ak multiznacku tak KTS Bosch,Atal ci nieco podobne...
ak to chces len tak pre zabavu na svoje auto tak si radsej najdi dobreho mechanika co ti to raz za cas prelustruje a mas pokoj....
Ropák je ropák....pokiaľ klepe tak ide..
ROMEK
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od ROMEK »

Package píše:zasadne NEBRAT!!!! je to pre oblbnutie na ludi co tomu nerozumeju a kupia vec v hodnote tak 800CZ za cca 5 az 6 krat drahsie....kto che poriadnu diagnostiku tak musi rozmyslat ci chce multiznacku ci na konkretny typ..a potom vybrat podla toho prislusnu diagnostiku..veci typu ELM32X su hracicky ktore nic nespravia a este aj davaju nepresne udaje ktore ta potom mozu zviest na zlu cestu opravy auta..
ak Opel tak OP-COM s CAN
ak to chces len tak pre zabavu na svoje auto tak si radsej najdi dobreho mechanika co ti to raz za cas prelustruje a mas pokoj....
pekne si to napísal chcelo by to tady nekde vylepit aby tu nebyli témata typu ELM-SHITy
Bugs.Bunny
Aktivista

Příspěvek od Bugs.Bunny »

ROMEK píše:
Package píše:zasadne NEBRAT!!!! je to pre oblbnutie na ludi co tomu nerozumeju a kupia vec v hodnote tak 800CZ za cca 5 az 6 krat drahsie....kto che poriadnu diagnostiku tak musi rozmyslat ci chce multiznacku ci na konkretny typ..a potom vybrat podla toho prislusnu diagnostiku..veci typu ELM32X su hracicky ktore nic nespravia a este aj davaju nepresne udaje ktore ta potom mozu zviest na zlu cestu opravy auta..
ak Opel tak OP-COM s CAN
pekne si to napísal chcelo by to tady nekde vylepit aby tu nebyli témata typu ELM-SHITy
Tak tak. Poupravit, velká písmena, červená barva písma a šup do FAQ. :D
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... light=bugs

----------------777 32 60 32----------------
milanv
Přispěvovatel

Příspěvek od milanv »

eric, precitaj si najprv temy:
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=44621
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=33371
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=43644
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=24274
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=43872
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=43823
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=43733
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=43442
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=43140
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=35777

a potom sa rozhodni ci kupis drahsi slovensky vyrobok s tech.podporou alebo cinana za 500 korun a zalozis tu na fore dalsich 10 tem o tom "ako pripojit kabel a preco mi nieco nejde" a stravis tu mesiac riesenim malichernosti a nakoniec ti to ajtak nepojde. ak si zaciatocnik (co zrejme si, lebo inak by si sa nepytal co mas kupit) tak kup tak, aby si mal kde zavolat v pripade problemu. ti co na forumoch najviac kricia vseobecne kupuju nelegalne kable z ciny a automaticky ohovaraju vsetko ostatne.
Audi A4, to je moje
Package
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Package »

neviem ci vies dobre citat ale ja nikoho neohovaram...ja len konstatujem ze predavaju take kable ktore su aj tak CINA len to zabalia do krabice aby to vyzeralo lepsie a ponukaju to potom za nehorazne peniaze..a navyse diagnostika na baze ELM32X nieje ozajstna diagnostika iba taka hracicka..
nechce sa mi to teraz hladat ake vsetky programy s tym idu ale viem tolko ze vetsina je FREE a tym padom aj tak podporu nemaju..tie co su platene su tam ako demo aj nejaka TRIAL verzia ktora funguje iba obmedzene..ak chces tem program tak si ho musis potom kupit za nemale koruny..ked k tomu pripocitam cenu kablu a cenu SW tak si niekde na hranici 8-9000...
a za to si napriklad v pohode kupis origo VAG a mas aj podporu aj vsetko..
zadalsie som pisal ze ked chces diagnostiku tak musis presne vediet na co to budes potrebovat..ak len na svoje auto je lepsie sa zamysliet ci dat kopec penazi za nieco co poriadne nefunguje a toboz nie zo vsetky riadiacimi jednotkami v aute ako ist za niekym kto ma origo diagnostiku a nechat si ju spravit za par supiek..
diagnostika typu ELM32X podporuje LEN RIADIACE JEDNOTKY MOTORA,ziadne airbagy,centraly a ani nic podobne...
z tych odkazov co si tam dal tak 100% tych ludi su totalny amatery ktory si to vetsinou nevedia ani nainstalovat a aj napriek varovaniam ze nemozu robit to alebo tamto to spravia a umrtvia si kabel popripade nieco prestavia v jednotke...tymto som sa nechcel nikoho dotknut z panov co pisali tie prispevky..nevedeli ako na to a tu sa im pomohlo..nikto uceny z neba nespadol a ty si dal uplne zle priklady..
on sa pyta na konkretnu vec a to sme mu myslim dost polopatisticky vysvetlili ze ked nieco chce tak musi ist trochu inou cestou...popripade nech si to kupi a potom si bude buchat hlavu o stenu za zbytocne vyhodene peniaze..

apropo toto je z ich stranky..
Dodávané CD obsahuje plnohodnotný výber legálneho programového vybavenia, ktoré umožňuje otestovanie a vykonávanie funkcií (viď. Funkcie), tiež menované na úvodnej stránke AUTOCON. Uvádzaný software /freeware, shareware/ je tiež voľne dostupný na stránkach výrobcu software, prípadne niektorej z katalógových stránok. Všeobecná funkčnosť môže byť obmedzená jedine výrobcom daného automobilu.
milanv
Přispěvovatel

Příspěvek od milanv »

Package
nemas celkom pravdu a viem, ze pises z brucha alebo tiez len o tom, co si tu na fore precital, pretoze ja tu diagnostiku mam kupenu, jednaju so mnou velmi ferovo a doteraz mi stale so vsetkym poradili a ked pozries na cenu tych sad tak ti je hned jasne, pre koho su urcene. Ty porovnavas pristroje v cenach od 15 tis alebo 50 tis. a vyssie s niecim, co stoji pod 2500, cize si neobjektivny. Napr. neviem ako si poskladam 2 kable s elm327 a max232-kou za 800CZK, ked len OBD konektor stoji 270,- a potrebujes hned 2ks. 327 stoji cez 500-700. erik je tiez zaciatocnik a po precitani odpovedi dam krk na to, ze si zozenie tu na fore klona hex-can, o tyzden tu bude nova temu o probleme so spojenim.

Co sa tyka apropa z ich stranky, seriozne uviedli aky soft dodavaju, navyse mam od nich info ze vyvijaju vlastny. vezmi si hocjaky eshop (fakt nechcem menovat forumakov, ktori tie shopy prevadzkuju) vsade sa o softe mlci alebo predavaju len HW - pretoze vedia co vieme. objednaval som si kadeake redukcie, opel-tech kabel, ... polovica veci nesla a o fakturke mozem snivat. tak co potom cakame za 70 eur?
Audi A4, to je moje
Package
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Package »

pocuj ja som si ELM327 postavil sam pred skoro 3 rokmi..vtedy ma to vyslo nieco pod 1500SK..pouzil som ho asi 5 krat a viac nie...proste s tym sa diagnostika na normalnej urovni robit neda..robim s profi diagnostikami uz dobrych 15 rokov..takze mozem povedat co sa s tym da a co nie..takze nieje to tak ako si ty napisal ze som si to precital na fore..prvu diagnostiku s MAX232 som si staval vtedy ked zacal vychadzat soft VAG-COM..bola to tusim verzia 0,9..odvtedy som pokrocil dalej..skusil som kupit aj klon aj origo..poviem ti len tolko ze ci klon ci origo nevidim ziadny rozdiel..ked pri klone dodrzis to co mas tak funguje tak isto ako origo..mam uz len origo pretoze sa mi nechcelo stale zhanat nove updaty na najnovsi soft a takto je to pre mna jednoduchsie..ale zaklad je vediet s tym robit..ked su tu ludia c vedia robit s PC ako moj 4 rocny syn a chce ist este aj diagnostikovat auta a nevie o tom nic tak fakt nemam inu moznost len mu to bud vyhovorit alebo mu poradit najlacnejsie riesenie..napriklad aj dat mu moznost nech si kupi klona na par supiek a nech skusa ..ked mu to pojde tak som si skoro 100% isty ze si kupi origo hlavne koli aktualizaciam..a hlavne ked chce aby ho to zivilo..kto to che len a len pre seba na take to domace skusanie tak sa mu fakt origo neoplati..ale ani kupovat ELM za 210€ a spravit s tym potom len motor...
a este som zabudol..tie kable akoze s CAN su ti pri motore uplne nanic..motor bezi po Klinke...takze zase zavadzaju..nepotrebujes CAN adapter...povedz ake softy k tomu mas...som zvedavy..
milanv
Přispěvovatel

Příspěvek od milanv »

Package
vies ktore softy idu s ELM aj MAX232 takze zbytocne to rozoberat. staci pouzit vyhladavanie. navyse sa vyjadrujes k danej teme dost nerozhodne 1) pred 3 rokmi si si urobil elm za 1500,- a vyyssie si spominal, ze pakel A+B sa da urobit za 800,- 2) robis diag. 15 rokov a ako profik navadzas zaciatocnika, kt. diag. nerobil, nech kupil klona a ucil sa naslepo, napr. spustil si kodovanie a dodrbal si RJ, alebo porovnavas KTS-ko s 327-ckou 3) kde stoji ELM 210 eciek? volis schvalne milne informacie aby si si presadil vlastnu pravdu 4) viem o XX servisoch kde pouzivaju cinske klony a nikdy si original nekupia; ak raz budes nieco vyrabat a nie len opravovat, zmenis nzory 5) co sa tyka elm, ten diagnostikuje vsetky RJ, ktore su neako prepojene a suvisia s emisiami. a prave tieto niektore RJ mozu byt v aute riesene cez CAN, co bol jeden z dovodov preco bola 327-cka vymyslena
Audi A4, to je moje
gyba
Přispěvovatel

Re: Diagnostika

Příspěvek od gyba »

eric píše:Ahoj,

chtěl bych si koupit z této stránky http://www.autocon.xf.cz Propojovací balíček typ A + B.
Tak si ho kup.
Package
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Package »

za 1..cenu cca 800 som hodil z brucha..ELM327 je na CAN tak nemoze sediet na balik A+B ale na CAN a ten stoji balik CAN 140 a balik CAN AT 210
takze cenovy rozdiel tam je dost velky..a pred tymi cca 3 rokmi 327 stale omnoho viac ako teraz..dnes napr na Aukre kupis ELM hotovy kabel na USB za par korun..ja som mal este na COM port
za 2 ..ja som nikoho nenavadzal na nic..ja som len konstatoval ze ak to chce len vylucne pre seba na svoje auto tak sa mu oplati kupit klon ktory stoji omnoho menej ako origo..volba je len na nom..ale ked s tym chce robit viac tak som hned napisal ze origo je lepsia koli podpore..nikto ho nenuti si robit kodovanie alebo nieco podobne..ale napriklad take nastavenie skrtiacej klapky nespravis s ELM.ani akcne cleny..A k tomu druhemu kabliku co je klasika KL si dostal aj ty urcite Vag 304 ktora to dokaze aj to kodovanie...a urcite bola neregistrovana a pouzivas cra..ck alebo nieco podobne..
inak ak je rozumny tak si tu na fore napise co chce kodovat ci ine upravy a ludia mu tu radi poradia ci posunu link trebars na VIS ktory urcite mas aj ty a neverim ze aj s platenou licenciou..
za 3..tu cenu som pisal ..balik CAN a CAN AT cena 140 a 210€..takze urcite je to ELM327..inak mimochodom na auto ktore ide kablom KL robit diagnostika motora my ponuka len kabel CAN AT za 210..takze to je zavadzajuce..
za 4...su servisy a servisy..mne chodia pravidelne ludia z "akoze" servisu kde im robili diagnostiku za ktoru zobrali od 20€ vyssie a spravil len to ze chybu vymazal a ani nevedel aka to bola chyba..ked to zakaznikvy zasvietilo uz 3-4 krat za sebou tak sa na nich vykaslal a prisiel potom kumne..take servisy co tomu nerozumia a maju to len na 2 veci ako je citanie a mazanie zavad si ten origo nekupi lebo oni chcu na tom len naryzovat peniaze a nie investovat...v tom pripade mas pravdu..
za 5...ano mas pravdu..ELM bolo vymyslene hlavne koli emisiam..ale v dnesnej dobe su uz viacere jednotky naviazane na seba a ELM dokaze maximalne motor a mozno prevodovku..ABS nevie (teda mozno uz existuje nejaky soft ale to ked som sa s tym zaoberal ja tak to vedelo len motor a aj to len obmedzene.)budiky nevie,centralne a kopec dalsich jednotiek tiez nie..takzae ked ti na sieti prebehne zavada a ulozi sa vo viacerych jednotkach tiez to s ELM nespravis..tak isto to ma slabsiu podporu meranych parametrov a niektore hodnoty su uplne ine ako v skutocnosti..
ak sa mylim tak ma oprav..
miromarcelka
Nováček

Příspěvek od miromarcelka »

Zdravim.Tak tu autodiagnostiku by som nekupoval.Ja ju mam.A+B a stoji za ... Uspešnost diagnostiky(spojenia) je 2 auta z 12. URČITE NEBRAŤ!!!!
Package
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Package »

a je tu jeden zase "spokojny " zakaznik od nich...
takze si sa popalil co?ake softy ti k tomu dali??
kevino
Aktivista

Příspěvek od kevino »

Package píše:a je tu jeden zase "spokojny " zakaznik od nich...
takze si sa popalil co?ake softy ti k tomu dali??
mohli by tu napisat vsetci spokojny a aj nespokony :D

alebo tu spravit anketu. len aby to nedopadlo tak ako ta ich anketa. ze ju stale resetovali. vid uvod tejto temy ;)

http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... ht=autocon
Odpovědět

Zpět na „Diagnostika - software/hardware VW group (vag-com, supervag, ...)“